11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Cibulkova en Flipkens pakken vrouwendubbelspeltitel

17/06/17, 15:07 | Meer van: ,

Dominika Cibulkova en Kirsten Flipkens hebben de vrouwendubbelspeltitel op het Ricoh Open gewonnen. In de eindstrijd was het ongeplaatste duo met 4-6 6-4 10-6 nipt te sterk voor Kiki Bertens en Demi Schuurs.

Het Nederlandse koppel was als tweede geplaatst op het Brabantse gras en pakte de openingsset. In het gelijkopgaande tweede bedrijf werden de games bij 4-4 en 5-4 beslist door het deciding pointsysteem. Beide punten werden door het Slowaaks/Belgische gelegenheidskoppel gewonnen.

In de match tiebreak die moest beslissen wie ongeslagen deze Ricoh Openweek mocht afsluiten namen Cibulkova en Flipkens direct een riante voorsprong. Bertens en Schuurs kwamen nog terug van 9-4 naar 9-6, maar een te diepe return van Schuurs bracht de beslissing in het voordeel van Cibulkova en Flipkens.